Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

zloupotreba položaja

Optuženi generalni direktor i izvršni direktor za finansije “Apoteka Sarajevo”

Apoteke Sarajevo

Postupajući tužilac predložio je za glavni pretres saslušanje devet svjedoka, vještaka ekonomske struke i izvođenje oko 200 materijalnih dokaza

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Saita Muradića i Admira Džinića zbog krivičnog djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Optuženi Sait Muradić tereti se da je 12. aprila 2018. godine u svojstvu generalnog direktora Javne ustanove „Apoteke Sarajevo“ bez saglasnosti Upravnog odbora i bez provjere finansijske sposobnosti za povrat novca, nezakonito odobrio isplatu pozajmice od 400.000 KM Javnoj ustanovi „Reumal“ Fojnica.

Optuženi Admir Džinić tereti se da je u svojstvu izvršnog direktora za finansije i računovodstvo JU „Apoteke Sarajevo“, pomogao optuženom Muradiću tako što je izvršio plaćanje novčane pozajmice.

Postupajući tužilac predložio je za glavni pretres saslušanje devet svjedoka, vještaka ekonomske struke i izvođenje oko 200 materijalnih dokaza, saopćeno je iz Ureda glavne kantonalne tužiteljice.