Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

PDP

Optužuju Dodika i Cvijanović za izdaju: “Sramota ne može biti veća od ove”

cvijanovic – dodik – fena (1)
Foto: Fena

“Sramota i Željke Cvijanović i Milorada Dodika ne može biti veća od ove, kada su na sceni najstarije i najveće evropske institucije radili protiv Srbije”

Partija demokratskog progresa (PDP) optužila je Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) ‘za izdajničko djelovanje na štetu vlastitog naroda i Srbije’ zbog toga što diplomatski kadar SNSD-a, na jučerašnjoj sjednici Komiteta ministara Vijeća Evrope u Strazburu nije glasao protiv početka procedure za pridruženje Kosova u Vijeće Evrope.

– Jučerašnja sjednica Komiteta ministara Vijeća Evrope u Strazburu, na kojoj zamjenik šefa misije BiH, diplomatski kadar SNSD-a, nije glasala protiv početka procedure ulaska Kosova u Vijeće Evrope, pokazala je koliko je štetno, opasno i ponižavajuće djelovanje SNSD-a u institucijama BiH – izjavio je Igor Crnadak, potpredsjednik PDP-a i bivši predsjedavajući Komiteta ministara Vijeća Evrope.

– Sramota i Željke Cvijanović i Milorada Dodika ne može biti veća od ove, kada su na sceni najstarije i najveće evropske institucije radili protiv Srbije. U visokoj politici, na ovako važnim međunarodnim forumima, nema slučajnosti i ništa se ne prepušta slučaju – ističe Crnadak.

On dodaje “da javnost Republike Srpske mora znati da je ovo bila svjesna akcija SNSD-a i stoga najveći mogući stepen izdaje”.

– Kad u istom danu Zoran Milanović kaže da je HVO zlikovce odlikovao uz datu riječ Milorada Dodika da slobodno dođe u Derventu i kada SNSD ne glasa protiv ulaska Kosova u Savjet Evrope, onda nema sumnje da Dodik, SNSD i njihova koalicija vode izdajničku politiku, direktno usmjerenu protiv vlastitog naroda i protiv Srbije – izjavio je Crnadak.