BiH

Mjerili temperaturu

Organizacioni odbor: Nemoguće je da se Novalić zarazio tokom Marša mira

14/07/2020

Navode kako je temperatura mjerena i učesnicima zadnje rute koja je polazila iz Mravinjaca, a gdje se pridružio i federalni premijer

Organizacioni odbor za obilježavanje 25. godišnjice genocida nad Bošnjacima “Sigurne zone UN-a” Srebrenica i ukop identifikovanih žrtava iz jula 1995. godine, učinio je sve da se ovogodišne obilježavanje godišnjice provede po svim važećim epidemiološkom mjerama, pa tako i Marš mira.

Saopćeno je ovo iz Organizacionog odbora nakon informacije da je Fadil Novalić, premijer Federacije Bosne i Hercegovine, zaražen koronavirusom i određenih navoda da se sumnja kako se premijer zarazio prilikom učešća na Maršu mira.

– Učesnici su bili u manjim grupama s vremenskim razmakom u kretanju, pod maskama, a temperatura im je mjerena na početku svake rute. Marš su pratile i medicinske ekipe – navodi se u saopćenju.

Dodaje se kako je temperatura mjerena i učesnicima zadnje rute koja je polazila iz Mravinjaca, a gdje se pridružio i federalni premijer.

– Nije bilo sumnjivih slučajeva. Žao nam je što je premijer Fadil Novalić pozitivan na koronavirus i želimo mu brz oporavak. Organizacioni odbor je kontaktirao medicinske stručnjake, epidemiologe koji su kazali da je mogućnost da se premijer zarazio tokom Marša mira minimalna, štaviše, nikakva – ističe se u saopćenju.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.