BiH

reakcija

Orić: Karadžić je zaslužio da trune u zatvoru

20/03/2019

Dodao je da Karadžić u zatvoru sigurno neće ići na kopanje kanala niti će raditi na poljoprivrednom dobru kao iznajmljena radna snaga

Naser Orić je za Dnevni avaz prokomentirao današnju presudu Suda u Hagu, gdje je Radovan Karadžić osuđen na doživotnu robiju.

Orić je kazao da je “Karadžić zaslužio da trune u zatvoru”.

– Karadžić jeste zaslužio da trune u zatvoru. Iako nikad nisam komentirao odluke Suda i sudija, moj stav je da Karadžićeva doživotna robija ne predstavlja izraz pravde, prosto što ovaj zločinac nije osuđen za zločine genocida u drugim bh. općinama, gdje su se događale masovne egzekucije Bošnjaka i Hrvata, posebno u Prijedoru, kao i to da Srbija nije obuhvaćena udruženim zločinačkim poduhvatom. Mislim da je ovdje svjestan propust Tužilaštva koje, iz čudnih razloga, nije ponudilo dokaze za genocid u 6 bh. općina, posebno dokaze za učešće Srbije u udruženom zločinačkom poduhvatu pod čijim su se vojnim i političkim pokroviteljstvom događali svi zločini u BiH pa i genocid u Srebrenici. Ovo ide na obraz Tužilaštva, ali i naših “mudraca” koji su dozvolili da se Tužilaštvo u Hagu tako ponaša – kazao je Orić.

Dodao je da Karadžić u zatvoru sigurno neće ići na kopanje kanala niti će raditi na poljoprivrednom dobru kao iznajmljena radna snaga.

– Živjet će u gospodskim uvjetima, dok će Srbija i dalje glumiti mirotvorca pričom da oni sa zločinima u protekloj agresiji nemaju ništa. To se zove nepravda i iz toga svaki pravdoljubivi građanin BiH mora izvući važnu pouku – kazao nam je ratni komandant Srebrenice Naser Orić.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.