BiH

Gostovao na Face TV-u

Orić prijavio Vučića policiji: Imam informacije da hoće moju glavu!

29/12/2018

Orić je prijavio je FUP-u da ima pouzdane informacije da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić želi "njegovu glavu"

Naser Orić, bivši komadant Armije BiH u Srebrenici gostovao je na FACE TV-u gdje je izjavio da posjeduje informacije obavještajnih službi da je Vučić na sastanku sa direktorom BIA-e tražio “da završe s Orićem”.

“Prate me, snimaju dronovima noću. Sumnjam u Dragomira Andana, bivšeg direktora policije RS-a, on priprema teren”, rekao je Orić.

Orić je prijavio je FUP-u da ima pouzdane informacije da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić želi “njegovu glavu”.

– Primijetio sam jedno vozilo, s beogradskim tablicama i bilo mi je čudno jer lokacija na kojoj sam se nalazio nije bilo blizu putne komunikacije. Vidio sam i dronove i tada sam počeo sumnjati. To je bila šuma i priroda gdje neko mora doći namjenski, rekao je Orić.

Orić je izjavio kako je dobio “pouzdane informacije” od prijatelja iz stranih obavještajnih službi.

– On je dobio od jednog našeg zajedničkog prijatelja informaciju gdje je doslovno rekao da je u jednoj od kancelarija u Srbiji Vučić razgovarao sa direktorom BIA-e i rekao: “Daj, bre, da završimo priču s tim Orićem”.

Isto mu je prenio i “utjecajni Albanac”, kojeg je upoznao u Haagu, a koji ga je upozorio na isto.

– Dragomir Andan je zadužen na svu organizaciju na terenu. Nisam želio otići u SIPA-u jer čelni ljudi koji su bili zaduženi za istraživanje i dokumentovanje ratnih zločina radili su s BIA-jom i bavili se montiranjem procesa, dodao je Orić.

U priloženom videu pogledajte gostovanje Orića na FACE TV-u.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.