prijedor

Orkanski vjetar nosio sve pred sobom, obarao i stabla (FOTO)

Приједор – вјетар срушио стабло

Vjetar je danas u Prijedoru nosio sve pred sobom i u samom centru grada, kod Muzeja Kozare, srušio stablo kestena.

Prava je sreća da nije stradao niko od prolaznika, mađu kojima je bilo najviše učenika koji su išli sa nastave, niti je oštećeno ijedno vozilo, budući da je drvo prilikom pada srušilo i stub ulične rasvjete.

Na licu mjesta su se brzo našli pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice da bi što prije očistili teren.

Jak vjetar, koji je počeo da duva nešto iza podneva, prevrtao je kontejnere po gradu, a dodatni strah je unijela jaka grmljavina koja nije uobičajena za prve dane februara.

Upaljen alarm

Federalni hidrometeorološki zavod izdao je narandžasto upozorenje jer se u BiH u večeras, sutra i u četvrtak, 6. februara, ujutro očekuju jaki do olujni udari vjetra sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Olujni udari vjetra večeras se očekuju na području zapadne BiH i istočne Hercegovine, dok se sutra očekuje u cijeloj zemlji.

U četvrtak, 6. februara, olujni udari vjetra očekuju se ujutru u zapadnoj i djelimično u centralnoj BiH, kao i u većem dijelu Hercegovine, a predviđa se da će trajati do 8.00 časova.

Očekivani udari vjetra biće između 50 i 70 kilometara na čas, u zapadnim područjima BiH udari vjetra mogu biti između 70 i 100 kilometara na čas, a u planinskim područjima i iznad 100 kilometara na čas.