Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

OŠ “Aleksa Šantić” obilježila 71. godišnjicu postojanja

os aleksa santic godisnjica0

Sarajevska Osnovna škola “Aleksa Šantić” danas je obilježila Dan škole i 71 godinu postojanja.

Tim povodom održan je malonogometni turnir, promocija školskog lista “Svjetlost sunca”, centralna svečanost “Sehara sevdaha”, te školski bazar.

“Aleksa Šantić” je najbrojnija škola u Kantonu Sarajevo koju pohađa 1030 učenika i u kojoj menadžment i nastavnici nastoje pratiti svjetske standarde i time doprinijeti osavremenjavanju nastavnog procesa, modernizaciji i informatizaciji nastave kako bi se ispunili zahtjevi savremene škole.

Jedan od ciljeva ove škole je i podizanje saradnje sa roditeljima na nivo partnerstva kroz ideju Kutak za roditelje sa kojom je OŠ “Aleksa Šantić” aplicirala za projekt Erasmus +, a za koji je dobila podršku Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo.

OŠ „Aleksa Šantić“ je škola u kojoj se velika pažnja posvećuje, kako učenicima i njihovim roditeljima, tako i nastavnicima kojima je menadžment škole ponudio antistres program koji se provodi kontinuirano kroz radionice, te aktivnosti poput treninga odbojke, folklora, igre bez granica za roditelje i učenike, art i kreativne radionice, muzikoterapije, izlete i teambuliding druženja tokom cijele godine.

Cilj ovog programa je smanjenje stresa kod nastavnika čime se direktno utječe na kvalitetniju realizaciju odgojno-obrazovnog procesa.

Realizacijom različitih aktivnosti učenici i nastavnici dobijaju priliku da budu uspješni, a školski život zasnovan je na njihovom uzajamnom uvažavanju i poštovanju. Uz velike napore, znanje i ljubav uprave, uposlenika, roditelja i prijatelja škole čini se sve da škola bude moderna, kreativna, otvorena, da odiše pozitivnom atmosferom, da bude škola po mjeri djeteta − škola za život.