Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Opet obnavljaju vozni park

OSA nabavlja 18 vozila za 860.000 KM, prije 5 godina na vozila potrošili 411.000 KM

Foto: Fokus/Arhiv

OSA ima veliki vozni park: 2018. godine kupili 14 vozila, a lani od Njemačke dobili donaciju od 10 putničkih vozila

Obavještajno-sigurnosna agencija (OSA) BiH, na čijem čelu je od 23. februara ove godine Almir Džuvo, raspisala je tender za nabavku čak 18 automobila. Ukupna vrijednost tendera koji je podijeljen na dva LOT-a iznosi 860.067 KM.

Kako je navedeno u tenderu, kriterij za dodjelu ugovora je najniža cijena, a tender se provodi putem otvorenog postupka.

Ova nabavka dolazi nepunih pet godina nakon što je OSA, kada je na čelu bio sada već bivši direktor Osman Mehmedagić, dodijelila ukupno pet ugovora za nabavku službenih vozila.

Te 2018. godine, tačnije u julu i oktobru, prema informacijama sa Portala javnih nabavki, nabavljeno je ukupno 14 vozila. Ukupna vrijednost navedenih automobila bez PDV-a iznosila je skoro 411.000 KM ili preciznije 410.930 KM

Zanimljivo je da je lani državna obavještajna agencija BiH zaprimila donaciju od Vlade Njemačke u vidu deset novih putničkih automobile.

Inače, na trećoj vanrednoj sjednici Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, 23. februara ove godine, imenovalo Almira Džuvu za generalnog direktora OSA-e, Ristu Zarića za zamjenika generalnog direktora te Damira Bevandu za glavnog inspektora Obavještajno-sigurnosne agencije BiH na mandat od četiri godine počevši od 28. februara.