BiH

"Merhamet" Norveške

Osam ugroženih porodica dobilo 400 koka nosilja, donacija vrijedna 4.000 KM

06/08/2021

Donacija "Merhameta" Norveške vrijedna je blizu 4.000 KM, a dobavljač je donirao još svojih 20 koka nosilja koje su, također, podijeljene pomenutim porodicama

“Merhamet” Norveške obezbijedio je donaciju od 400 koka nosilja za osam socijalno ugroženih porodica u Unsko-sanskom kantonu, tačnije na području općina koje su obuhvaćene ovim projektom, čiji je pokrovitelj upravo “Merhamet” Norveške, prenosi Anadolu Agency (AA).

Po 50 koka nosilja dobilo je osam porodica u Sanskom Mostu, Cazinu, Ključu i Bužimu, a podjelu su izvršili uposlenici i aktivisti Regionalnog odbora “Merhameta” Bihać.

Donacija “Merhameta” Norveške vrijedna je blizu 4.000 KM, a dobavljač je donirao još svojih 20 koka nosilja koje su, također, podijeljene pomenutim porodicama.

“Zahvaljujemo se ‘Merhametu’ Norveške na ovoj vrijednoj donaciji. Riječ je o veoma značajnoj i humanoj ‘Merhametovoj’ aktivnosti. Željeli smo na ovaj način pomoći ovim socijalno ugroženim porodicama da vlastitim radom osiguraju sebi prihode te da im na taj način olakšamo život”, kazao je predsjednik HO “Merhamet” MDD Kenan Vrbanjac.

Kako je kazao, “Merhamet” se trudi da porodicama koje su u potrebi omogući da žive od svog rada i da sačuvaju svoje dostojanstvo.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.