Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Osmanagiću uručena nagrada za doprinos proučavanja piramida

osmanagic

Pronalazaču bosanskih piramida Semiru Osmanagiću uručena je nagrada “Amelia B. Edwards” za doprinos proučavanja piramida i širenju znanja o piramidama širom svijeta.

Nagrada mu je uručena u okviru prve međunarodne naučne konferencije “Global Pyramid Conference” koja je proteklih dana održana u američkoj metropoli Čikagu, u državi Illinois.

Ovo je drugo američko priznanje koje je uručeno Osmanagiću. Ranije mu je Kongres Sjedinjenih Američkih Država uručio Povelju s priznanjem.

Osmanagić istražuje piramide u Kini, Boliviji, Peruu, Kanarima, Mauricijusu, Indoneziji, Egiptu, SAD-u, Španiji, Centralnoj Americi i drugim zemljama. Autor je 15 knjiga koje su objavljene na 16 svjetskih jezika

Na svečanosti dodjele nagrade istaknuta je važnost njegovog rukovođenja multidisciplinarnim naučnim projektom bosanskih piramida, gdje je dokazano da su piramide energetski amplifikatori koje proizvode vrlo specifična energetska polja i frekvencije koje su mjerljive.

Nagrada koju je primio nosi ime po čuvenoj egiptologinji Ameliji B. Edwards (1831.-1892.) koja se istakla zaštitom piramida u Egiptu i ustanovljavanjem ”Egipatskog fonda za istraživanje” koji je aktivan i danas, saopćeno je iz Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca”.