Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

radoslav brđanin

Osuđeni ratni zločinac u teškom stanju, oglasili se iz UKC-a

Univerzitetsko klinicki centar RS, Banjaluka
04.10.2021., Univerzitetsko klinicki centar RS, Banjaluka (BiH) – Vlado Djajic, direktor UKC RS, odrzao je pres konferenciju za medije sa dr Andrea Kdolsky, bivsom ministricom zdravlja Austrije. Djajic je optuzio Draska Stanivukovica na pres konferenciji za izdaju, kao i da gradonacelnik Banjaluke pravi probleme u funkcionisanju zdravstvenog sistema. Djajic je Stanovukovica nazvao politickim adolescentom, kao i da su „pravi bolesnici van bolnice“. On je rekao da su u UKC RS trenutno prisutni i Policija RS koja pretrazuje dokumente u Aferi „Kisik“, kao i gradske inpekcije koje su tu dosle po nalogu gradonacelnika Banjaluke. Photo: Dejan Rakita/PIXSELL

Brđanin je smješten u Kliniku intenzivne medicine za nehirurške grane UKC RS, gdje prima adekvatnu terapiju, a opšte zdravstveno stanje je u pogoršanju

Osuđeni ratni zločinacRadoslav Brđanin životno je ugrožen, rekao je Vlado Đajić, generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske (UKC RS).

Prema njegovim riječima, Brđanin je smješten u Kliniku intenzivne medicine za nehirurške grane UKC RS, gdje prima adekvatnu terapiju, a opšte zdravstveno stanje je u pogoršanju.

“Ljekarski konzilijum u sastavu intenzivista, gastroenterolog, abdominalni hirurg, onkolog, radiolog po izvršenom pregledu i detaljnoj evaluaciji zdravstvenog stanja Radoslava Brđanina utvrdio je da su kod pacijenta prisutni klinički i laboratorijski pokazatelji istovremenog progresivnog slabljenja funkcije više vitalnih organa i organskih sistema (pluća, jetre i bubrega)”, rekao je Đajić.

Direktor UKC-a je dodao da je svaka dalja prognoza neizvjesna.

“S obzirom na izuzetno teško, životno ugrožavajuće zdravstveno stanje pacijenta kao i njegovo pogoršanje u odnosu na prethodne dane, preduzimaju se i stalno prilagođavaju mjere intenzivnog liječenja, a svaka dalja prognoza je krajnje neizvjesna”, zaključeno je u saopštenju UKC-a.