BiH

radoslav brđanin

Osuđeni ratni zločinac u teškom stanju, oglasili se iz UKC-a

06/09/2022
Foto: Pixsell

Brđanin je smješten u Kliniku intenzivne medicine za nehirurške grane UKC RS, gdje prima adekvatnu terapiju, a opšte zdravstveno stanje je u pogoršanju

Osuđeni ratni zločinacRadoslav Brđanin životno je ugrožen, rekao je Vlado Đajić, generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske (UKC RS).

Prema njegovim riječima, Brđanin je smješten u Kliniku intenzivne medicine za nehirurške grane UKC RS, gdje prima adekvatnu terapiju, a opšte zdravstveno stanje je u pogoršanju.

“Ljekarski konzilijum u sastavu intenzivista, gastroenterolog, abdominalni hirurg, onkolog, radiolog po izvršenom pregledu i detaljnoj evaluaciji zdravstvenog stanja Radoslava Brđanina utvrdio je da su kod pacijenta prisutni klinički i laboratorijski pokazatelji istovremenog progresivnog slabljenja funkcije više vitalnih organa i organskih sistema (pluća, jetre i bubrega)”, rekao je Đajić.

Direktor UKC-a je dodao da je svaka dalja prognoza neizvjesna.

“S obzirom na izuzetno teško, životno ugrožavajuće zdravstveno stanje pacijenta kao i njegovo pogoršanje u odnosu na prethodne dane, preduzimaju se i stalno prilagođavaju mjere intenzivnog liječenja, a svaka dalja prognoza je krajnje neizvjesna”, zaključeno je u saopštenju UKC-a.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.