Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

netrpeljivosti u RS-u

Osvanuli bilbordi s porukom “Samostalnost”, Čavić poručio: Bojim se sukoba Srba i Srba

ezgif-4-a9e127634d

Čavić je rekao da se politikom počeo baviti 1997. godine jer mu je bilo jasno da prijeti sukob zbog tadašnje “teške političke konfrotacije zapadnog i istočnog dijela RS preko političkih aktera iz SDS-a.

Predsjednik NDP-a Dragan Čavić izjavio je za RTRS da strahuje od mogućeg međusobnog sukoba Srba u RS.

– U RS moguća je teška politička kriza i konfrontacija između suprotstavljenih političkih blokova uz veliko učešće CIK-a i stranaca. To dovodi do usijanja, a kada pređe na čisto političko polje, onda su i druga polja moguća. Bojim se sukoba Srba i Srba, jer niko neće ćutke prihvatiti bezočno kršenje zakona – rekao je bivši predsjednik RS u emisiji Telering.

Čavić je rekao da se politikom počeo baviti 1997. godine jer mu je bilo jasno da prijeti sukob zbog tadašnje “teške političke konfrotacije zapadnog i istočnog dijela RS preko političkih aktera iz SDS-a.”

– Vrlo je slična situacija toj iz 1997. godine. Tada su stranci bili debelo involvirani. Samo su akteri bili na različitim stranama – dodao je.

Foto: ATV

Na pitanje voditelja da li govori o mogućem međusobnom sukobu Srba, Čavić je odgovorio: “Sve miriše na to.”

U međuvremenu su u Banjoj Luci osvanuli bilbordi na kojima jasno piše “Samostalnost”, a iza kojih stoji udruženje Veterana Republike Srpske.

Ovaj potez poemnutog dolazi u trenucima velikih tenzija u kojima opozicija pokušava osporiti svoj izborni poraz, a pobjedu lidera SNSD-a Milorada Dodika.