Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Osvježenje tek 26. jula

banja luka vrucine vrijeme

Prema dugoročnoj prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH narednih osam dana očekuje nas veoma toplo vrijeme, a ozbiljnije zahlađenje očekuje se tek 26. jula.

“Prostrana anticiklona će u našoj zemlji i dalje da uzrokuje stabilno i nadprosječno toplo vrijeme. Polje visokog pritiska prema prognostičkim kartama trebalo bi da se zadrži do 20. jula.

Početkom sljedeće sedmice očekuje se pad temperatura i padavine. Najveće padavine očekuju se u centralnom predjelima Bosne.

Sredinom naredne sedmice doći će do stabilizacije i blagog porasta temperatura zraka, a zatim u periodu od 26. jula preko naše zemlje mogla bi da pređe jedna fronta koja bi donijela svježinu i padavine”, stoji u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

vrucina

Prognoza za naredna tri dana

U nedjelju u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano i vrlo vruće. U noći na ponedjeljak u Bosni su mogući kratkotrajni lokalni pljuskovi, a moguća je i grmljavina. Vjetar umjerene jačne istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 21, na jugu od 22 do 26, a najviša dnevna temperatura od 34 do 41 stupanj.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini prije podne sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. Poslije podne, razvojem oblačnosti uvjetovat će u Bosni kišu ili kratkotrajni pljusak. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 20, na jugu Hercegovine od 21 do 25, a najviša dnevna temperatura zraka od 30 do 35, na jugu Hercegovine od 35 do 39 stupnjeva.

U utorak u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne, razvojem oblačnosti, u zapadnim prodručjima sa kratkotrajnim pljuskovima. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 20, na jugu Hercegovine od 21 do 25, a najviša dnevna temperatura zraka od 30 do 35, na jugu Hercegovine od 35 do 38 stupnjeva.