Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Otac dječaka kojeg su pretukli Kinezi: Bacali su ga i vukli po asfaltu

djecak

Policija u Doboju pokrenula je istragu protiv državljana Kine L.N.Y. (38) i J.H. (39) zbog sumnje da su učestvovali u napadu na 12-ogodišnjeg dječaka I.D. iz Doboja, koji je zadobio teške tjelesne povrede, potvrđeno je za Srpskainfo.

Napad je policiji prijavljen juče oko 18.45.

– U prijavi se navodilo da nepoznata muška osoba tuče dijete u ulici Kralja Aleksandra u Doboju. Odmah nakon prijave policija je identifikovala učesnike događaja, odnosno državljane Kine L.N.Y. i J.H. i dvije maloljetne osobe – naveli su danas iz dobojske policije.

Kvalifikacija krivičnog djela zavisiće od nalaza ljekara koji se brinu o povrijeđenom dječaku, a koji bi se trebali izjasniti o stepenu i vrsti povreda koje je zadobio.

Dragan Prodić, otac dječaka, ispričao je za Srpskainfo da se napad dogodio kada se njegov sin iz škole vraćao kući, u društvu sa još trojicom drugara.

– Uhvatio je dijete za ramena i dva puta ga otresao od asfalt. Zatim ga je vukao i njegovom glavom udarao od metalnu kapiju. Čak tri puta mu je glavom udario od kapiju. Dijete je zadobilo višestruke povrede. Od tog krvoločnog i divljačkog napada sin mi je izbezumljen, prestravljen i nakon toga je dva sata neprestano jecao – priča ogorčeni otac.

Dodaje kako je Kinez istrčao iz prodavnice revoltiran prozivkama u kojima, kako ističe njegov sin nije učestvovao, a što potvrđuje i činjenica da 12-ogodišnjak nije ni bježao kada je vidio da Kinez istrčava iz prodavnice.

Navodi da njegov sin uopšte nije znao šta ga je snašlo.

– Drugari su pokušali da ga brane, ali je tu istrčala i Kineskinja koja je udarila jednog od njegovih drugova. Moj sin ima hematom na glavi, ogrebotine po vratu, kontuziju lakta i cijela ruka mu je u longeti. Ostavljen je u bolnici na posmatranju jer mu se vid dupla. Ljekari sumnjaju na neurološki problem i plaše se unutrašnjih povreda glave – ističe Prodić.