Globus

Stravična nesreća i briljantna reakcija vozača predsjedničkog automobila (VIDEO)

11/09/2018

Moldavske sigurnosne službe u javnost su pustile snimku stravične saobraćajne nesreće koja je zamalo bila kobna za predsjednika države Igora Dodona. U službeni automobil prvog čovjeka najsiromašnije zemlje Evrope zabio se kamion, a samo zahvaljujući briljantnoj reakciji njegova vozača, Dodon je iz automobila izašao neokrznut.

Iz snimke iz automobila koji je bio u koloni jasno se vidi kako vozila u suprotnom smjeru usporavaju, ali to očito nije primijetio vozač bijelog kamiona koji je zaboravio stati na kočnicu i zabio se u automobil ravno ispred sebe. Kamion se odbio i krenuo je ravno na automobil u kojem je bio Dodon. Srećom, predsjednikov vozač je bio priseban, u posljednji trenutak je vozilo okrenuo prema jarku i spriječio frontalni sudar s kamionom.

Dva automobila iz kolone su završila u jarku, a jedan se čak i prevrnuo na krov. Nevjerovatno, ali svi akteri nesreće su prošli s lakšim ozljedama.

“Zahvaljujem svima na riječima podrške i porukama. Sve je OK, niko od nas nije ozbiljnije ozlijeđen. Budite oprezni i pazite na sebe i svoju porodicu”, napisao je Dodon na Facebooku.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.