Otežano odvijanje saobraćaja zbog snijega

Prevoj Rogoj

Zbog ugaženog i raskvašenog snijega na kolovozu saobraćaj se odvija otežano i usporeno na putnim pravcima: Sarajevo-Rogatica, Glamoč-Livno-Kupres-Koprivnica, Posušje-Tomislavgrad i Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje.

Na ostalim putnim pravcima u višim predjelima saobraćaj se za teretna vozila sa prikolicom i šlepere odvija otežano. U nižim predjelima naše zemlje kolovoz je pretežno mokar. Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke.

Zbog izvođenja radova na redovnom održavanju tunela Oštrik i Vukov Gaj na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Sarajevo zapad, saobraćaj se večeras do ponoći odvija jednom tunelskom cijevi, naizmjenično. Molimo vozače da na ovom dijelu autoputa znatno smanje brzinu i poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Radovi na autoputu A-1 izvode se i na dionicama Vlakovo-Butile i Visoko-Podlugovi, gdje se saobraća jednom trakom uz ograničenje brzine.

Aktuelni su radovi i na magistralnim putevima: M-17 Zenica-Žepče, M-17 Jablanica-Mostar, M-17 Čapljina-Doljani i M-5 Ključ-Sanski Most, javljaju iz BIHAMK-a.