BiH

sarajevo

Otkazana sjednica VSTV-a, trebalo se raspravljati sistematizaciji radnih mjesta

22/07/2020

Predviđena su i imenovanja sudije u Vrhovnom sud Federacije BiH, sudija u kantonalnim sudovima u Sarajevu, Goraždu, Novom Travniku i Bihaću, kao i dodatnog sudije u Kantonalnom sudu u Sarajevu

Otkazana je današnja sjednica Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH na kojoj je trebalo da bude razmatran nacrt programa rada za 2021. godinu i Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta.

Javnost će biti blagovremeno informisana od novom datumu održavanja sjednice, saopšteno je iz VSTV-a BiH.

Na dnevnom redu sjednice je imenovanje zamjenika glavnog tužioca Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo, sudije u Osnovnom sudu u Šamcu i dodatnog sudiju u Osnovnom sudu u Tesliću.

Predviđena su i imenovanja sudije u Vrhovnom sud Federacije BiH, sudija u kantonalnim sudovima u Sarajevu, Goraždu, Novom Travniku i Bihaću, kao i dodatnog sudije u Kantonalnom sudu u Sarajevu.

Pred članovima Vijeća na ovoj sjednici, između ostalog, naći će se i odluka o izmjenama i dopuni odluke o formiranju Radne grupe za izradu Komunikacione strategije VSTV-a, prezentacija indikatora za utvrđivanje standarda efikasnosti rada sudova, te nacrt izjašnjenja po upitu Institucije ombudsmana za ljudska prava BiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.