BiH

obavještenje za javnost

Otkazano predavanje o koronavirusu i mjerama zaštite u Općini Novi Grad

05/03/2020

Kao predavači su bili najavljeni doc.dr. Rusmir Baljić, šef Klinike za infektivne bolesti Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu i mr. sci. dr. Adem Zalihić, direktor Javne ustanove Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo

Otkazano je predavanje Službe civilne zaštite Općine Novi Grad Sarajevo o temi “Infekcija coronavirusom – mjere za zaštitu stanovništva u cilju sprječavanja epidemije”, koje je bilo najavljeno za petak u 19.00 sati u zgradi te općine.

Kao predavači su bili najavljeni doc.dr. Rusmir Baljić, šef Klinike za infektivne bolesti Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu i mr. sci. dr. Adem Zalihić, direktor Javne ustanove Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo.

Doc. dr. Baljić je saopćio kako zbog novonastale situacije od sinoć i danas kao i aktivnosti oko daljnjih priprema za zbrinjavanje pacijenata sa sumnjom na Corona virusnu infekciju koje uključuju sastanke Kriznog štaba sa nadležnima u Kantonu Sarajevo i Federaciji BiH, niti kolega Adem Zalihić niti on neće biti u mogućnosti da održe planiranu tribinu u Općini Novi Grad, potvrđeno je Feni iz Press službe te općine.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.