poraz na pecari

Široki izgubio od Sutjeske i udaljio se od doigravanja ABA 2 lige

siroki kosarka

U drugoj utakmica važnoj za rasplet na vrhu ljestvice Split je u gostima pobijedio Helios 89:75, pa je uoči posljednjeg kola sigurno samo da će Borac iz Čačka s prve pozicije u play-off

Košarkaši Širokog doživjeli su domaći poraz od Sutjeske 80:78 u pretposljednjem kolu ABA 2 lige te su tako propustili osigurati doigravanje regionalne lige.

U utakmici velikog uloga domaći košarkaši igrali su slabo veći dio utakmice.

Gosti iz Crne Gore bili su u prednosti od samog početka. Najveća razlika za Sutjesku u dva je navrata iznosila 17 poena, a u posljednjih deset minuta Široki je ušao s minusom od 14 poena (52:66).

Domaći su se donekle probudili u posljednjoj četvrtini. Uspjeli su u posljednjoj minuti spustiti razliku na samo tri poena zaostatka (76:79) no gosti su u penal-završnici uspjeli obraniti prednost te na kraju doći do važne pobjede koja ih je ostavila u igri za jedno od prva četiri mjesta koja vode u doigravanje.

Nikšićane su do pobjede predvodili Draško Knežević (21 poen, 6 asistencija) i Nikola Pavlićević (14 poena, 4 asistencija). U redovima Širokog daleko najbolji bio je Ivan Karačić s 21 poenom i 15 skokova.

U drugoj utakmica važnoj za rasplet na vrhu ljestvice Split je u gostima pobijedio Helios 89:75, pa je uoči posljednjeg kola sigurno samo da će Borac iz Čačka s prve pozicije u play-off.

Borac ima omjer pobjeda i poraza 19-2, slijede MZT (12-9), Split (12-9), Sutjeska (11-10) i Široki (11-10).

Od četvorke MZT, Split, Sutjeska i Široki tri će se ekipe priključiti Borcu u borbi za promociju u prvu ABA ligu, a u boljoj situaciji su MZT i Sutjeska koje u posljednjem kolu igraju na svom terenu i veliki su favoriti protiv Lovćena, odnosno Dynamica.

Tko će biti četvrti sudionik play-offa najvjerojatnije će u međusobnom dvoboju odlučiti Split i Široki.

Utakmica u kojoj će Split imati predanost domaćeg terena igra se sljedećeg četvrtka, a na ruku trostrukom europskom prvaku ide i forma. Splićani su u posljednjih sedam kola ABA 2 lige upisali šest pobjeda i samo jedan poraz, dok bh. prvak u istom razdoblju ima samo dvije pobjede i pet poraza.