Fudbal

prvi čovjek uefa

Čeferin: Očekujemo da će se situacija oko korona virusa stabilizovati do EP 2020

05/03/2020

Koronavirus je problem koji moramo prevazići. Optimističan sam. Mislim da će situacija biti pod kontrolom prije početka EURO 2020. Dakle, nisam zabrinut. Trenutno je sve pod našom kontrolom, rekao je Aleksander Čeferin, predsjednik UEFA-e

Predsjednik Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) Aleksander Čeferin izjavio je da će se Evropsko prvenstvo (EURO 2020) održati prema utvrđenom planu, unatoč sve većoj zabrinutosti zbog širenja nove vrste korona virusa (Kovid-19), prenosi Anadolu Agency (AA).

Čeferin je za britanske medije rekao da UEFA ozbiljno pristupa problemu u vezi s korona virusom, ali kako trenutna situacija ne predstavlja prijetnju po EURO 2020, koji će se održati od 12. juna do 12. jula ove godinu u 12 zemalja.

Dodao je kako je u ovakvoj situaciji treba postupiti hladnokrvno, bez prepuštanja panici.

“Korona virus je problem koji moramo prevazići. Optimističan sam. Mislim da će situacija biti pod kontrolom prije početka EURO 2020. Dakle, nisam zabrinut. Trenutno je sve pod našom kontrolom”, rekao je Čeferin.

Na pitanje da li postoji mogućnost smanjenja broja zemalja domaćina EURO-a ili eventualno igranja utakmica bez publike, Čeferin je dogovorio:

“Ne želim o tome ni razmišljati, siguran sam da će se sve odvijati prema utvrđenom planu.”

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.