Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

reakcija lidera sds

Šarović poslao jasnu poruku Mićiću nakon njegovog sporazuma s Dodikom

micic dodik (1)

On je naveo da SDS zna šta radi, ne oklijevaju, nego žele da u ovoj situaciji, kako kaže, dobiju najbolje

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović izjavio je da je logično će se brzo razići sa predsjednikom Gradskog odbora SDS-a Bijeljina Mićom Mićićem ako ne prihvati odluku Predsjedništva SDS-a da raskine sporazum sa SNSD-om.

“Biću veoma precizan, u ovom trenutku naša osnovna briga oko stranke je SDS Bijeljina, kao cjelina, a ne bilo koji pojedinac u njoj, bio to Mićo Mićić ili bilo ko drugi”, rekao je Šarović, dodavši da upravo iz tog razloga posljednjih dana nisu donosili ishitrene radikalne mjere, uprkos snažnom prisustvu glasova da se tako djeluje.

On je naveo da SDS zna šta radi, ne oklijevaju, nego žele da u ovoj situaciji, kako kaže, dobiju najbolje.

“Posljednjom odlukom Predsjedništva stranke odbačen je prijedlog koalicionog ugovora Miće Mićića sa SNSD i stvari su time postale potpuno jasne. Ako je to za njega neprihvatljivo, a ne znam da li je to lično njegov stav, i ako ne prihvata odluku Predsjedništva SDS, logično je da ćemo se brzo razići”, rekao je Šarović za portal “Srpskainfo”.

On kaže da je njegova “procjena da su projekti, koji su samo načelno navedeni u prijedlogu ugovora, a što je po vlastitom priznanju radio upravo Mićić, samo paravan za stvarne namjere autora – okretanje stranačkog SDS broda ka SNSD, promjena skupštinske većine već na prvoj sjednici gradske Skupštine pa čak i pravljenje koalicije sa SNSD za naredne opšte izbore”.

“U najkraćem, to je planirana prodaja SDS-a Bijeljina SNSD-u za dvije godine i to nećemo dozvoliti”, dodao je Šarović.

Predsjedništvo SDS-a odlučilo je da je stranka najvažnija, te je to jedini razlog zbog kojeg nije raspušten gradski odbor u Bijeljini, a njegov predsjednik Mićo Mićić isključen iz SDS-a, tvrdi predsjednik stranke Mirko Šarović.

Šarović je nešto kasnije, tokom gostovanja na TV BN, kazao kako je od Mićića zatraženo da sam povuče potpis sa sporazuma o koaliciji sa SNSD-om.

“Mićić je to odbio i rekao je da je to neprihvatljivo. Nakon toga, mi smo u Predsjedništvu stranke procijenili da ovaj dokument proglasimo neprihvatljivim, da je on suprotan politici SDS-a, te da teško možemo naći kompromis sa SNSD-om i da od naše gradske organizacije u Bijeljini i Mićića tražimo da prihvati odluke viših organa stranke”, kazao je Šarović.

Šarović je naveo da mu je jasno da u SDS-u ima još potencijalnih kandidata koji bi otišli u koaliciju sa SNSD-om.

“Ima ih. Neću da kažem da ih ima mnogo, ali ima ih. To su oni koji kažu da bi baš sada bilo sjajno kada čovjek (Dodik) nudi da sa njim uđemo u koaliciju i da će dati neke projekte i kredite koji će da ožive te opštine, a neki od nas bi bili direktori javnih preduzeća. Takvih ima i oni priželjkuju neki scenario u kome bi se led probio sa Bijeljinom”, rekao je predsjednik SDS-a.

Međutim, Šarović dodaje da je takav koncept za njega neprihvatljiv, te da dok je on na čelu stranke SDS neće ići ka koaliciji sa SNSD-om.