Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kantonalni sud u Sarajevu

Otkazano suđenje Goranu Salihoviću zbog koronavirusa

Goran-Salihovic-Rifat-Konjic (1)

Bivši glavni tužilac Državnog tužilaštva Goran Salihović tereti se za zloupotrebu položaja ili ovlaštenja te za oštećenje budžeta Tužilaštva Bosne i Hercegovine od početka februara 2013. do 28. septembra 2016. u iznosu preko 50.000 KM

Nastavak suđenja Goranu Salihoviću, optuženom za zloupotrebu položaja ili ovlaštenja, otkazan je danas na Kantonalnom sudu u Sarajevu jer jedna od stranaka u postupku ima koronavirus, piše Balkanska istraživačka mreža BiH (BIRN BiH).

Za današnje ročište je bio planiran nastavak saslušanja vještaka ekonomske struke Miloša Grujića, koji je 5. aprila kazao da je u Državnom tužilaštvu došlo do prekoračenja troškova reprezentacije od oko 80.000 konvertibilnih maraka (KM), te da za oko 17.000 KM nema podataka o troškovima.

Bivši glavni tužilac Državnog tužilaštva Goran Salihović tereti se za zloupotrebu položaja ili ovlaštenja te za oštećenje budžeta Tužilaštva Bosne i Hercegovine od početka februara 2013. do 28. septembra 2016. u iznosu preko 50.000 KM.

Prema optužnici, Salihović je bio upoznat s Pravilnikom Vijeća ministara BiH o korištenju sredstava za reprezentaciju s limitom od 20.000 KM godišnje, ali je svjesno postupao drugačije.