Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

slijedi rekonstrukcija

Gazzetta: Allegri se vraća u Juventus, evo šta to znači za Cristiana Ronalda

allegri ss

Allegrijev povratak značio bi rekonstrukciju momčadi

Italijom kolaju informacije da je Juventus spreman vratiti Massimiliana Allegrija na mjesto trenera. Eksperiment s debitantom Andreom Pirlom nije uspio.

Pirlov Juventus bori se za plasman u Ligu prvaka nakon što je klub devet godina zaredom osvajao prvenstvo i sasvim je izvjesno da će torinski klub mijenjati trenera, smatraju Talijani.

Allegri bi se tako vratio u klub nakon dvije godine tokom kojih je bio nezaposlen. Juventus se Allegriju zahvalio nakon pet titula u pet sezona i odlučio dovesti Maurizija Sarrija iz Chelseaja kako bi igrao atraktivniji nogomet.

Sarri to nije uspio postići u godinu dana pa je i on potjeran, a onda su se Andrea Agnelli, Fabio Paratici i Pavel Nedved odlučili isto to tražiti od Pirla.

Pirlu je ovo prvo trenersko iskustvo i nije se snašao. Sada Juventus želi vratiti trenera koji ga je uveo u dva finala Lige prvaka.

Allegrijev povratak značio bi rekonstrukciju momčadi. Gazzetta dello Sport piše da će Allegri tražiti revoluciju, koju nije dobio u proljeće 2019.

Smatra se kako će Allegri izvući najbolje iz mladih igrača poput Matthijsa de Ligta, Federica Chiese i Dejana Kuluševskog jer je to ranije u Juventusu činio s Alvarom Moratom, Kingsleyjom Comanom i Moiseom Keanom.

Talijani dodaju kako bi Allegri bio sretan da u Juventusu i dalje zatekne urugvajskog veznjaka Rodriga Bentancura, a ne bi se usprotivio prodajama francuskog veznjaka Adriena Rabiota i velškog veznjaka Aarona Ramseyja.

Vezni red pojačao bi Talijanom Manuelom Locatellijem iz Sassuola, a Brazilcu Arthuru Melu dodijelio bi prirodnu poziciju srednjeg razigravača.

Allegrijev povratak nagovorio i kapetana Giorgija Chiellinija da ostane još godinu dana u Juventusu. Talijanski štoper počeo je razmišljati o odlasku u MLS, međutim, s Allegrijem bi volio ponovno surađivati.

Allegri bi ključeve napada dodijelio Paulu Dybali. Oko njega bi gradio ekipu, a Cristiana Ronalda bi rado pustio. Allegri je, pišu Talijani, prije dvije godine rekao Agnelliju da mu Ronaldo narušava koncepciju igre te da bi ga bilo dobro prodati. To ga je, između ostalog, koštalo posla.