Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

IDDEEA obavještava

Otklonjen kvar na sistemu za izdavanje ličnih dokumenata: Popravljali ga 18 sati

Ilustracija: Pixsell

“Zaposlenici Agencije uložili su dodatne napore da se situacija normalizuje, te još jednom možemo potvrditi da sada sistem funkcioniše bez poteškoća”, navode iz IDDEEA-e

Agencija za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine (IDDEEA) saopćila je danas da je informacioni sistem IDDEEA-e, koji je u toku jučerašnjeg dana imao određene probleme, ponovo uspostavljen te sada u potpunosti funkcionira bez problema.

-Pružanje usluga našim korisnicima kao i razmjena podataka prema svim nadležnim organima se danas odvija nesmetano. Nakon 18 sati neprekidnog rada na otklanjanju navedenih problema, tehnički tim IDDEEA BiH je uspostavio informacioni sistem Agencije da funkcionira u punom kapacitetu – saopćeno je iz IDDEEA-a.

U saopćenju se navodi da je, obzirom da se radi o opremi koja je nabavljena 2012. godine, Agencija više puta planirala nabavku adekvatne opreme za ove namjene, ali nisu bili u mogućnosti da to realiziraju zbog nedostatka budžeta, što znači da nemaju adekvatan način da je zamijene iako se smatra zastarjelom.

-Uprkos navedenim izazovima, zaposlenici Agencije uložili su dodatne napore da se situacija normalizuje, te još jednom možemo potvrditi da sada sistem funkcioniše bez poteškoća – navode iz IDDEEA-e.