Centar za obuku policijskih kadrova

Otkrivena spomen-ploča u čast ubijenog policajca Mahira Begića

spomen-ploca-mahir-begic

U znak sjećanja na nedavno mučki ubijenog policijskog službenika Mahira Begića ispred Centra za obuku policijskih kadrova u Suhodolu, ministar Čampara i zamjenik Korman svečano su otkrili spomen-ploču

U skladu s protokolom obilježavanja 1. jula, Dana policije u Federaciji Bosne i Hercegovine, federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara i zamjenik direktora Federalne uprave policije Ensad Korman položili su cvijeće ispred spomen-ploče stradalim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Bosne i Hercegovine, u sjedištu tog ministarstva.

Nakon toga su posjetili šehidsko mezarje „Kovači“ i položili cvijeće ispred centralnog nišana te na mezar Alije Izetbegovića, prvog predsjednika Predsjedništva RBiH. Polaganjem cvijeća, učenjem dove i fatihe, ukazana je počast prvom predsjedniku Predsjedništva RBiH Aliji Izetbegoviću i šehidima BiH, saopćeno je iz Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova.

Položeno je cvijeće i na spomen-obilježje na mjestu pogibije bivšeg zamjenika ministra unutrašnjih poslova Joze Leutara.

U znak sjećanja na nedavno mučki ubijenog policijskog službenika Mahira Begića ispred Centra za obuku policijskih kadrova u Suhodolu, ministar Čampara i zamjenik Korman svečano su otkrili spomen-ploču, čime je zvanično promijenjen naziv ovog centra u “Centar za obuku policijskih kadrova Mahir Begić”.

Istog dana su posjetili i porodicu poginulog policijskog službenika Mahira Begića.