Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Skenderija

Otvoren koridor za pomoć u kretanju slijepih i slabovidnih osoba

FNA_128340

Koridor je urađen na širem području Skenderije, pa je tako povezano Udruženje slijepih i slabovidnih osoba sa svim stajalištima javnog prevoza

Na Međunarodni dan bijelog štapa, 15. oktobra, svečanim presjecanjem vrpce danas je u Sarajevu otvoren koridor za slijepa i slabovidna lica koji će im pomoći pri kretanju i omogučiti samostalniji život.

Koridor je urađen na širem području Skenderije, pa je tako povezano Udruženje slijepih i slabovidnih osoba sa svim stajalištima javnog prevoza.

Direktor Udruženja slijepih Kantona Sarajevo Fikret Zuko kazao je da je ovaj koridor jedan od najvažinijih projekata u BiH, a odnosi se na samostalniji život slijepih i sabovidnih osoba.

– Ovaj koridor urađen je na širem području Skenderije, povezali smo naše Udruženje sa svim stajalistima autobuskim, trolejbuskim, sa institucijama vlasti koje su ovdje u KS-u – kazao je on.

Premijer KS Mario Nandić je također istako da je ovo vrlo važan projekat u BiH.

– Mi ćemo danas pustiti u funkciju prvi ovako važan projekat u BiH u zadnjih desetak godina i najaviti da ćemo do kraja godine nastaviti i pripremiti produžetak ovog projekta, odnosno određenih koridora koji će spojiti postojeću infrastukturu sa nekim drugim važnim dijelovima kako institucija u KS-u, tako i važnih komunalnih i drugih objekata za život građana KS – kazao je Nenadić