Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Otvoren Sajam umjetnosti Sara Art Fair 2015

sara art fair

Sajam umjetnosti Sara Art Fair 2015. čiji je cilj kreiranje tržišta umjetnina u Bosni i Hercegovini, otvoren je večeras u Umjetničkoj galeriji BiH u Sarajevu.

Sara Art Fair prvi je sajam umjetnosti u BiH te vrste koji predstavlja kariku koja nedostaje u naporima kulturnih institucija i kulturnih radnika da bi poboljšali uslove rada i života umjetnika i ostalih subjekata kulturnog sektora.

[pull_quote_right]Sara Art Fair ima veliki privredni potencijal i nevjerovatan propratni efekt kulturne promocije BiH[/pull_quote_right]

Zamišljen je kao mjesto susreta umjetnika i ljubitelja umjetnosti iz cijelog svijeta.
Sajam će imati i edukativni karakter u vidu predavanja o upravljanju u umjetnosti i kulturi, prodaji i prezentaciji, a tu je i program za mlade.

Sara Art Fair ima veliki privredni potencijal i nevjerovatan propratni efekt kulturne promocije BiH. Ovaj projekt bi vremenom trebao omogućiti umjetnicima, umjetničkim galerijama te institucijama vezanim za likovnu umjetnost da se osamostale.

Radovi umjetnika izloženi su na tri sprata izložbenog prostora Umjetničke galerije, a sajam će biti otvoren do 25. maja.