Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Otvoren Trg Prvog korpusa Armije RBiH ispred zgrade KS

BiH

trg_1-korpusa_armijebih_otvorenje

Trg Prvog korpusa Armije RBiH ispred zgrade Kanton Sarajevo jučer su svečano otvorili ministar za boračka pitanja KS-a Muharem Fišo, nekadašnji komandant i prvi zamjenik komandanta ovog korpusa Vahid Karavelić te pripadnici boračkih udruženja u okviru obilježavanja godišnjice formiranja Prvog korpusa Armije RBiH.

– Ovo je historijski trenutak za sve one koji su branili svoj grad i državu od četnika i agresora sa brda koji su htjeli 2. maja ‘1992. godine da zauzmu ovaj trg, a onda da ponize i unište sve što je bosansko. Zahvaljujući našim hrabrim momcima, to im nije uspjelo – istakao je ministar Fišo.

Podsjetio je kako je prošlo 25. godina od formiranja korpusa, koji je pripadao slavnoj i najpoštenijoj Armiji u svijetu.

– To je bila Armija koja je branila svoje građane, svoje dostojanstvo i svoju državu. To je Armija koja nije dozvolila da agresor kroči u naš grad i pokori narod. Uvijek ćemo se sa čašću prisjećati svih naših heroja, braće i drugova, jer oni to zaslužuju – poručio je ministar Fišo.

Dodao je da se patriotizam koji su pokazali branitelji mora prenijeti budućim generacijama, kako bi opstali i ostali u BiH koja će uprkos svemu nastaviti da živi, saopćeno je iz Pres-službe KS-a.