Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Otvorena privredna i kulturno-sportska manifestacija “Dani Srebrenice 2015”

dani-srebrenice

U Srebrenici je zvanično otvorena XII privredna i kulturno-sportska manifestacija “Dani Srebrenice 2015”. Manifestaciju pod sloganom “Igrom i pjesmom za mir” svečano su otvorili najmlađi Srebreničani i to članovi KUD-a “Vaso Jovanović”, hora “Superar”, NVO “Emmaus”, dječije igraonice “Drugarstvo” i učenici Prve osnovne škole iz Potočara, javlja Anadolu Agency.

Od sadržaja se mogu izdvojiti izložbe fotografija, promocije stvaralaštva učenika srednjih i osnovnih škola, Gastro-fest, Regionalni sajam poslovnih ideja, motorijada, koncert narodne muzike, pozorišne predstave, razni sportski turniri i mnogo drugih zanimljivosti. Večerašnjem otvaranju prisustvovali su i predstavnici lokalne vlasti, a manifestaciju je svečano otvorio Nermin Alivuković, izvršni direktor “Dana Srebrenice 2015”.

“Organizacioni odbor je pripremio bogat kulturni i zabavni program. Večeras imamo koncert u organizaciji Hayat produkcije gdje će nastupiti poznate zvijezde iz BiH, za sutra imamo pozorišnu predstavu ‘Mujo, Suljo i Fata u društvu spektakla’, u nedjelju je planirana Međunarodna smotra folklora sa učešćem KUD-ova iz BiH, Srbije, Hrvatske, Crne Gore. Od sportskih dešavanja tu je fudbalski turnir i turnir u košarci i mnogi drugi sadržaji”, rekao je Alivuković za AA.

Pokrovitelj ovogodišnje manifestacije je Opština Srebrenica koja je ove godine iz budžeta izdvojila 20.000 km za cjelokupnu organizaciju. Generalni medijski pokrovitelj je Hayat TV, organizator večerašnjeg koncerta narodne muzike.