BiH

Razvoj demokratskog učešća u Mostaru

Otvorena prva Skupština građana Mostara

10/07/2021

Riječ je o projektu deliberativne demokracije koji provodi Kongres lokalnih i regionalnih vlasti i Ured Savjeta Europe u suradnji sa gradskim vlastima

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Mostara Salem Marić i glavna savjetnica Radmila Komadina u subotu su u Mostaru zajedno sa šeficom Ureda Savjeta Europe Bojanom Urumovom otvorili prvu Skupštinu građana Mostara u sklopu projekta “Razvoj demokratskog učešća u Gradu Mostaru”.

Riječ je o projektu deliberativne demokracije koji provodi Kongres lokalnih i regionalnih vlasti i Ured Savjeta Europe u suradnji sa gradskim vlastima.

Predstavnica Ureda Savjeta Europe zahvalila se Gradskom vijeću i Uredu gradonačelnika na saradnji i kazala da se Mostar može svrstati sada sa gradovima poput Brisela, Londona, Pariza i mnogim gradovima koji su uključeni u promociji inkluzivnih i transparentnih politika.

Predsjednik Gradskog vijeća Salem Marić u pozdravnom govoru kazao je kako je Gradsko vijeće od početka posvećeno saradnji na ovome projektu i sa zadovoljstvom primio vijest da je Mostar zvanični predvodnik deliberativne demokracije, te da se prvi put u Bosni i Hercegovini Skupština građana događa upravo u Mostaru, priopćeno je iz mostarskog Gradskog vijeća.

Iskazao je volju i obvezu da se preporuke sa Skupštine građana Mostara raspravljaju na sjednicama Gradskog vijeća, u nadi da će biti realizirane.

Savjetnica Komadina istakla je kako je učestvovanje građana u odlučivanju veoma bitna predpostavka za ukupni demokratski proces u jednoj državi i gradu.

Navela je kako su gradonačelnik Mostara i Gradsko vijeće spremni saslušati i prihvatiti sve kvalitetne prijedloge, koji će utjecati na donošenje odluka “jer žele graditi učinkovitu javnu upravu u skladu sa načelima partnerstva koje će ostvariti u suradnji sa građanima”, stoji u priopćenju.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.