Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Otvorene nove prostorije MUP-a Stari Grad (FOTO)

starigrad_1

Općina Stari Grad adaptirala je i opremila nove prostorije i ustupila ih na korištenje MUP-u Stari Grad i Poreznoj upravi. Nove prostorije svečanu su otvorili načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić i ministar MUP-a Kantona Sarajevo Vedran Mulabdić.

Načalnik Hadžibajrić je naglasio da Općina Stari Grad neće naplatiti ovu uslugu MUP-u KS.

“Za razliku od ostalih općina, mi ovu uslugu nećemo masno naplatiti. Svi smo mi u službi građana prije svega. Prelaskom CIPS-a iz Pošte, ove prostorije prvi su slučaj u Kantonu da građani mogu na jednom mjestu dobiti sve potrebne dokumente”, poručio je načelnik Općine Stari Grad.

Nove prostorije smještene su u B objektu zgrade Stari Grad. Šalter sala koja pruža usluge građanima je u prizemlju objekta, dok su službene prostorije na drugom spratu istog objekta.

Ranije su prostorije MUP-a Stari Grad bile smještene u A objektu, dok je jedan dio usluga bio u prostorijama BH Pošte na Baščaršiji.

Građanima su sad na raspolaganju usluge MUP-a Stari Grad na jednom mjestu, čime je usluga poboljšana i podignuta na viši nivo.

Usluge koje građani mogu ostvariti u ovim prostorijama su: prijave mjesta boravka, lične karte, predavanje zahtjeva za pasoše uz fotografisanje na licu mjesta, protokol, vozačke i saobraćanje dozvole, registracije, probne tablice i druge.

Ministar MUP-a Vedran Mulabdić istakao je saradnju MUP-a KS sa lokalnom zajednicom.

“Ove prostorije opremljene su tako da svi građani imaju adekvatnu profesionalnu uslugu, te pokazuju još jedan primjer saradnje lokalne zajednice sa MUP-om Kantona Sarajevo”, kazao je Mulabdić.