Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Svoji na svome"

Ovako je delegacija RS-a dočekana u ruskoj Dumi, Stevandić dizao tri prsta

strvandic

Dok cijeli svijet osuđuje nemiolosrdnu agresiju Rusije na Ukrajinu, bh. entietet Republika Srpska otvoreno je stala na rusku stranu, te na taj način podržala napad na drugu nezavisnu državu

Delegacija Narodne skupštine Republike Srpske, sa predsjednikom NSRS Nenad Stevandićem na čelu, razgovarala je danas u Moskvi sa predsjednikom Državne dume Ruske Federacije Vjačeslavom Viktorovičem Volodinom o odnosima Republike Srpske, BiH i Rusije, saopšteno je oz NSRS.

Prije susreta, delegacija koju predvodi Stevandić je na sjednici ruske Dume dočekana aplauzom, na što su gosti uzvratili podizanjem tri prsta.

Snimak njihovog pojavljivanja u Dumi objavljen je na društvenim mrežama.

Dok cijeli svijet osuđuje nemiolosrdnu agresiju Rusije na Ukrajinu, bh. entietet Republika Srpska otvoreno je stala na rusku stranu, te na taj način podržala napad na drugu nezavisnu državu.

Stevandić je izjavio da je na sastanku sa Volodinom razgovarano o dosadašnjoj saradnji i projektima i da je konstatovano kako ne postoje sporna pitanja između Republike Srpske, BiH i Ruske Federacije.

– Republika Srpska već dugi niz godina ima odlične odnose sa Rusijom i mi smo predstavili svoje stavove koji se odnose na uspostavljanje mira i prekid svih neprijateljstava. Nadamo se da će do toga doći u narednom periodu – izjavio je Stevandić.

On je istakao da “Republika Srpska ostaje neutralna i da se neće priključiti anti-ruskoj histeriji i dodao da osuđuje svaki pokušaj prikazivanja Republike Srpske kao ruske platforme u Evropi, budući da ni Ruska Federacija nikad nije tražila tako nešto”.