Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Smrt fašizmu, sloboda narodu

Ove godine nema Svečane akademije na godišnjicu “Bitke za ranjenike”

KOMSIC JABLANICA (1)

U cilju kontinuiteta obilježavanja delegacije SABNOR-a BiH i općine Jablanica će položiti cvijeće i odat počast svim borcima koji dadoše živote u borbi za pobjedu nad fašizmom

Udruženje antifašista i boraca NOR-a Jablanica obaviještava građane BiH i prijatelje sa prostora bivše Jugoslavije da ove godine zbog trenutne situacije izazvane koronavirusom, kao i preporukama Kriznog štaba, neće biti održana Svečana akademija u povodu godišnjice “Bitke za ranjenike na Neretvi”.

U cilju kontinuiteta obilježavanja delegacije SABNOR-a BiH i općine Jablanica će položiti cvijeće i odat počast svim borcima koji dadoše živote u borbi za pobjedu nad fašizmom.

“Na ovaj način obilježavanja izražavamo podršku, solidarnosti i zahvalnost medicinskim radnicima, policajcima, trgovcima, prosvjetnim radnicima i svim onima koji su na prvoj liniji u borbi protiv koronavirusa u cilju zaštite građana BiH, a upravo tako su i prije 77. godina borci Neretve stali na liniju da bi zaštitili 4.000 ranjenika od fašista na ovim prostorima.

Polaganje cvijeća će se održati 9. maja 2020.godine (subota) na platou Muzeja „Bitke za ranjenike na Neretvi“ u Jablanici u 12:05 sati. Ovom prilikom pozivamo medije, da svojim dolaskom u Jablanicu, prenesu poruku građanima BiH i šire u povodu 77.godišnjice „Bitke za ranjenike na Neretvi“ i 75. godišnjice pobjede nad fašizmom.

Ovo je prilika da se prisjetimo tih historijskih trenutaka i da odamo počast onima koji dadoše svoje živote u borbi za slobodu. Napominjemo da će sve aktivnosti biti u skladu sa preporukama Kriznog štaba, poštujući međusobnu distancu kao i broj prisutnih na jednom mjestu u cilju spriječavanja širenja koronavirusa”, stoji u saopštenju, uz poruku “Smrt fašizmu, sloboda narodu!”