Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

vremenska prognoza

Pad temperatura večeras donosi susnježicu i snijeg

Od ranih jutarnjih sati snijeg u Sarajevu ne prestaje padati
03.12.2021., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Od ranih jutarnjih sati snijeg ne prestaje padati u glavnom gradu BiH.

U Sarajevu naoblačenje sredinom dana. U večernjim satima se očekuje kiša koja bi tokom noći na petak prešla u snijeg. Najviša dnevna temperatura zraka oko četiri stepena

U Bosni i Hercegovini danas će jače naoblačenje u drugoj polovini dana usloviti kišu u nizinama, a u višim područjima snijeg, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH.

Padom temperature zraka u večernjim satima i u nizinama će kiša preći u susnježicu i snijeg. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. U večernjim satima vjetar mijenja smjer na sjever. Najviša dnevna temperatura zraka između tri i devet stepeni Celzijusovih.

U Sarajevu naoblačenje sredinom dana. U večernjim satima se očekuje kiša koja bi tokom noći na petak prešla u snijeg. Najviša dnevna temperatura zraka oko četiri stepena.

U petak u jutarnjim satima slab snijeg u centralnim i istočnim područjima Bosne i sjeveru i istoku Hercegovine. Prijepodne postepeno smanjenje oblačnosti. Novo naoblačenje sa sjevera u Bosni se očekuje tokom noći na subotu. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus četiri i nula, na jugu zemlje do šest stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između minus dva i četiri, na jugu zemlje do devet.

U subotu se očekuje oblačno vrijeme u Bosni. U Hercegovini djelomično vedro. Snijeg se prognozira širom Bosne, sjeveru i istoku Hercegovine. U nizinama može padati i susnježica. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus sedam do dva. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između minus dva i tri, na jugu zemlje do osam.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Snijeg se prognozira širom Bosne i sjeveru Hercegovine. U nizinama može padati i susnježica. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus četiri i nula, na jugu zemlje do četiri stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između minus dva i tri, na jugu zemlje do deset stepeni.