Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Trumpov" specijalac

Palmer stigao u Banjaluku, prvo se sastao sa Viškovićem

palmer

Višković je predstavio prioritetne aktivnosti koje provodi Vlada RS po pitanju unapređenja privrednog ambijenta, privlačenja investicija, podrške realnom sektoru, a sve u cilju povećanja zarade radnika i radnih mjesta

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država (SAD) za evropska i evroazijska pitanja Matthewom Palmerom, javlja Anadolu Agency (AA).

“Na sastanku je razgovarano o aktuelnim političkim, ekonomskim i bezbjednosnim temama s osvrtom na migrantsku krizu, izazove, probleme i napore koji se preduzimaju po pitanju prevazilaženja nastale situacije s povećanim prilivom migranata”, navodi se u saopštenju iz Vlade RS.

Višković je predstavio prioritetne aktivnosti koje provodi Vlada RS po pitanju unapređenja privrednog ambijenta, privlačenja investicija, podrške realnom sektoru, a sve u cilju povećanja zarade radnika i radnih mjesta.

“Takođe, istaknuto je da je u paralamentarnu proceduru ovih dana upućeno 38 zakonskih rješenja koja se odnose na podršku, olakšice pri ulaganju i zapošljavanju u realnom sektoru te da je među zakonskim rješenjima i Zakon o podsticajima koji ima podršku privredne zajednice i sindikata”, stoji u saopštenju.

Ovom prilikom je istaknuto da su kompanije iz SAD zainteresovane za ulaganje i poslovanje u RS-u, te da kompanija NCR koja radi i zapošljava u RS-u ima pozitivna iskustva.

“Višković je istakao da je Vlada RS opredijeljena za saradnju sa svima na partnerskim odnosima i da su sve vladine službe otvorene i na raspolaganju svim zainteresovanim investitorima, te da neformiranje Savjeta ministara i Vlade Federacije BiH ima negativne posljedice po pitanju provođenja neophodnih reformi i aktivnosti, prije svega u ekonomskom i privrednom sektoru”, saopšteno je iz Vlade RS.