Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

raste siromaštvo

Pandemija ne utiče samo na zdravlje: U BiH sve više korisnika javnih kuhinja (VIDEO)

kuhinja

Pandemija koronavirusa nije narušila samo opšto zdravstveno stanje već utiče i na sve lošiji socijalni status građana

Pandemija koronavirusa nije narušila samo opšto zdravstveno stanje već utiče i na sve lošiji socijalni status građana. Jedan od pokazatelja za to jeste i znatno povećanje broja korisnika javnih kuhinja, što pokazuje i stanje u dvije javne kuhinje u Mostaru.

Pandemija koronavirusa nije narušila samo opšto zdravstveno stanje već utiče i na sve lošiji socijalni status građana. Jedan od pokazatelja za to jeste i znatno povećanje broja korisnika javnih kuhinja. Provjerili smo stanje u dvije javne kuhinje u Mostaru.

Proteklih 10 godina, Belma je korisnica javne kuhinje. Nesreća ju je, otkriva, natjerala na to, posebice otkako joj je suprug poginuo. Pomaže i svojim susjedima kojima iz Kuhinje svakodnevno ponese obrok u udaljeni dio grada, javlja BHRT.

Senada u Crvenom križu radi 25 godina kao kuharica. Humano je pomagati ljudima u nevolji, poručuje, a lošе je što se od početka pandemije broj korisnika svakodnevno povećava.

S obzirom na povećan broj ljudi koji žive samo od humanitarne pomoći, tajnik Crvenog križa uputio je apel.

Blagdani su pred vratima pa se planira i nešto bogatija trpeza.

Onima koji iz različitih razloga ne mogu fizički doći po obroke u Javnu kuhinju, na mjesečnoj se osnovi osiguravaju i na kućnu adresu odnose paketi s hranom i higijenom.