Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Pandurević i Čolak na 26. ekonomskom i ekološkom forumu OEBS-a

24/05/2018

Predsjedavajuća Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju (PSOEBS) Aleksandra Pandurević i njen zamjenik Bariša Čolak učestvuju u radu 26. ekonomskog i ekološkog foruma OEBS-a, koji je danas počeo u Veneciji.

Tokom dvodnevnog foruma, koji se održava pod ovogodišnjim italijanskim predsjedavanjem OEBS-om, parlamentarci iz zemalja članica ove međunarodne organizacije raspravljaju o temi „Promovisanje ekonomskog napretka i bezbjednosti u
oblasti OEBS-a putem inovacija, razvoja ljudskih resursa i dobrog javnog i korporativnog upravljanja“.

Parlamentarci će razmijeniti iskustva i mišljenja o politikama ulaganja i promociji povoljne poslovne klime za ubrzanje ekonomskog rasta u eri digitalizacije. Posebno će biti razmotren uticaj digitalizacije na investicije i ekonomske odnose, a razgovaraće se i o inovativnim oblicima preduzetništva.

U okviru pet predviđenih sesija vodiće se dijalog i o razvoju ljudskih resursa, koji, kako su organizatori ocijenili, predstavljaju suštinski faktor ekonomske sigurnosti, rasta, razvoja i konkurentnosti.

S tim u vezi, biće razmotren uticaj demografskih prilika na ekonomsku produktivnost i rast. Učesnici OEBS-ovog foruma u Veneciji razgovaraće i o jačanju dobrog javnog i korporativnog upravljanja putem principa transparentnosti i odgovornosti.

Ekonomski i ekološki forum predstavlja centralni godišnji sastanak u okviru Ekonomske i ekološke dimenzije OEBS-a.
Cilj ovih sastanaka jeste da se identifikuju potrebe i prioriteti u ovoj oblasti, da se podigne svijest i podstakne politička volja 57 država članica OEBS-a u rješavanju izazova vezanih za ekonomiju, zaštitu životne sredine i bezbjednost, kao i da se razmijene najbolje prakse, te uspostavi platforma za dijalog sa predstavnicima međunarodnih organizacija, poslovnih i akademskih zajednica i civilnog društva o ovim temama.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.