Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Članica GO SDS-a

Pandurević: Predat ćemo inicijativu za smjenu Ilića, to je ruganje narodu

aleksandra-pandurevic-2

Većina građana Republike Srpske nije svojim roditeljima pokucala na vrata i čestitala Vaskrs, niti ih je vidjela dva mjeseca, kaže Pandurević

Članica Glavnog odbora SDS Aleksandra Pandurević najavila je da će Klub poslanika SDS-a i PDP-a u Parlamentarnoj skupštini BiH sutra predati inicijativu za smjenu zamjenika ministra civilnih poslova u Vijeću ministara BiH Siniše Ilića zbog proslave Vaskrsa u većem društvu u vrijeme zabrane okupljanja usljed epidemije virusa korona.

Pandurević očekuje da reaguje i Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske, jer je riječ o krivičnom djelu za koje je Krivičnim zakonikom propisana i zatvorska kazna do dvije godine.

“Takvo bahaćenje, ruganje narodu i mjerama za sprečavanje širenja pandemije, zaslužuju svaku vrstu sankcija. Većina građana Republike Srpske nije svojim roditeljima pokucala na vrata i čestitala Vaskrs, niti ih je vidjela dva mjeseca, poštujući preporuke i mjere i štiteći zdravlje drugih”, istakla je Pandurevićeva.

Ona je dodala da je Ilić okupio veću grupu ljudi, da su kršili policijski čas i propise o obaveznoj fizičkoj distanci i nošenju maski i rukavica, te sve to prenosili posredstvom društvenih mreža.