Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Panika u banjalučkom Domu zdravlja: Zmija dogmizala do Pedijatrije

BiH

sljepić-87x_sle3

Među pacijentima i radnicima banjalučkog Doma zdravlja (Poliklinika) zavladala je panika kada je tokom vikenda zmija dogmizala u dio gdje se nalazi Pedijatrija u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Kako pišu Nezavisne novine, zmija je uočena u prostoriji gdje se osoblje presvlači, a u tom momentu bilo je i djece u tom dijelu zgrade.

“Ja ih ne volim vidjeti i stvarno sam se šokirao kada sam vidio graju u hodniku Poliklinike zbog zmije. Bilo je dosta ljudi, pa i djece, i svi smo mislili da je u pitanju neka otrovnica, jer smo bili u strahu”, ispričao je izvor.

Iz Doma zdravlja Banja Luka potvrdili su da je zmija bila na Pedijatriji, te da su ljekari i pacijenti odmah prebačeni u drugi dio zgrade gdje se nalazi porodična medicina.

Ističu da je sve trajalo oko pola sata, dok nije došla ekipa koja je zadužena za uklanjanje gmizavaca, a u pitanju je, kako kažu, zmija koja nije opasna i sve je prošlo bez problema.

Kako su potvrdili u preduzeću “Eko-bel”, zmija jeste bila na Poliklinici, ali nije u pitanju otrovnica.

“Nisu paničili, ali radnike je zanimalo da li je zmija otrovna i da li može da dogmiže na sprat. Pojasnili smo im da je riječ o ribarici, koja nije opasna. Mislim da je ušla na neka sporedna vrata”, kazala je Nevena Janjetović, ekolog u preduzeću “Eko-bel”.