Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ženu u Banjoj Luci ubio krevet, danima ležala mrtva u stanu

rs-staricu_620x0
Foto: Novosti.rs

Božica Zarić (72) iz Banje Lluke, koja je pronađena mrtva u naselju Borik, stradala je uslijed ugušenja kada je prikliještio preklopni krevet.

Zarićeva je u utorak ujutro pronađena mrtva u svom stanu u Ulici Relje Krilatice. Zatečena je ispod takozvanog klik-klak kreveta koji je navodno pokušala da pomjeri dok je čistila stan, javljaju Novosti.

– Na tijelu su uočene mrtvačke mrlje koje ukazuju da je danima bila mrtva, kao i povrede od kreveta. Izvršen je uviđaj, ali u stanu nisu uočeni tragovi borbe, niti tragovi koji ukazuju da je nesretna žena bila žrtva nekog krivičnog djela – navode u PU Banja Luka.

Po nalogu tužilaštva tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu RS gde je izvršena obdukcija. Nezvanično se saznaje da je uzrok smrti ugušenje. Međutim, u tužilaštvu kažu da im obdukcioni nalaz još nije dostavljen, zbog čega ne mogu da se izjasne da li se radi o nesretnom slučaju ili je u pitanju nešto drugo.

Stanari zgrade u Relje Krilatice kažu da je Zarićeva živjela sama, jer joj je muž preminuo prije nekoliko godina, dok joj sin živi u Makedoniji.

– Nju danima niko nije video, niti se ikome javljala, što je njenom sinu bilo sumnjivo, pa je kontaktirao sa komšijama koje su je pronašle mrtvu. Niko nije imao pojma da je jadnica stradala, sve dok u zgradi nisu primjetili policiju – pričaju stanari zgrade.