Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Varljivi april

Pao snijeg na planinama u BiH

230120_bjelasnica_snijeg_planina_80636
Foto: Fena

Danas će u BiH biti oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. Ponegdje uz kišu moguća je i grmljavina, a na planinama susnježica i slab snijeg

U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno oblačno vrijeme sa kišom, a na planinama je registrovan i snijeg.

Temperature zraka u 08 sati: Bjelašnica -1 stupanj, Ivan Sedlo 5, Sokolac 6, Bihać 7, Bugojno, Drvar, Livno i Sarajevo 8, Banja Luka, Gradačac, Prijedor, Sanski Most, Srebrenica i Tuzla 9, Bijeljina, Doboj, Široki Brijeg, Trebinje i Zenica 10, Stolac 11, Neum 12, Mostar 13 stupnjeva. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 936 milibara, za 6 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

Danas će u Bosni i Hercegovini biti oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. Ponegdje uz kišu moguća je i grmljavina, a na planinama susnježica i slab snijeg. Intenzivnije padavine očekuju se u centralnim, sjevernim i zapadnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura od 8 do 14, na jugu do 17 stupnjeva.

U Sarajevu oblačno vrijeme sa kišom. Najviša dnevna temperatura oko 11 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.