BiH

Papa Franjo dočekan u Predsjedništvu uz najviše počasti

06/06/2015

Papa Franjo uputio se od Međunarodnog aerodroma Sarajevo prema zgradi Predsjedništva BiH u Sarajevu gdje je stigao u 9.45 sati.

Vozio se u automobilu Ford Fokus što je odraz njegove skromnosti, putem od Aerodromskog naselja, preko Stupske petlje, Bulevarom Meše Selimovića, ulicom Zmaja od Bosne, Obalom Kulina – bana do zgrade Predsjedništva BiH gdje su ga dočekali bh. zvaničnici.

Iako su bile izutetne sigurnosne mjere, manje grupe građana su ga pozdravljali i mahali mu uz put. Grad je bio bio ukrašen zastavama Vatikana i plakatima dobrodošlice. Čula su se zvona sa sarajevskih crkava.

papa-predsjednistvo

Poduzete su sve sve mjere sigurnosti da bi sve prošlo bez problema.

Papa Franjo sletio je avionom jutros oko 9 sati.

Vatikanski poglavar papa Franjo stigao je ispred zgrade Predsjedništva Bosne i Hercegovine, gdje ga je uz najviše državničke počasti dočekao predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić.

papa-predsjednistvo2

Nakon predstavljanja brojne bh. i vatikanske delegacije uslijedio je susret pape s članovima državnog Predsjedništva.

Komentari

1 Comment

  1. Edin

    06/06/2015 at 10:37

    Drago mi je prvo što je konačno neko Islamskoj zajednici BiH i našem reisu pokazao šta znaći biti skroman. Drugo, jedna, "opaska". Za moj pojam, trebali su ga dočekati i djeca medrese kao i reis s obzirom da uće o "Kršćanstvu" i d aim se Kršćanstvo spominje kroz školovanje. Mislim, da je dosta trebalo biti organizovanije.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.