BiH

Naša stranka TK

Papirnu prijavu studenti plaćali 0,50 KM, a elektronsku će 7,50 KM!

19/07/2022

Odluka da se nakon uvođenja elektronske prijave ispita putem inače besplatnog google obrasca, ista ipak naplaćuje, za cilj ima pljačku studenata i zadržavanje prihoda Univerziteta preko njihovih leđa", stoji u saopćenju Naše stranke TK

Ovih dana na stranicama fakulteta Univerziteta u Tuzli postavljena je obavijest da će se elektronske prijave ispita naplaćivati 7.50 KM, a ovim povodom oglasila se Naša sranka Tuzlanskog kantona:

“Držimo da je to skandalozna odluka uprave Univerziteta koja nema, niti može da ima bilo kakvo opravdano utemeljenje. Svaka papirna prijava ispita do sada se plaćala 0.50 KM, a uvođenje elektronske prijave trebalo je da olakša, ubrza i ukine troškove prijavljivanja ispita.

Odluka da se nakon uvođenja elektronske prijave ispita putem inače besplatnog google obrasca, ista ipak naplaćuje, za cilj ima pljačku studenata i zadržavanje prihoda Univerziteta preko njihovih leđa.

Tražimo da se nadležno Ministarstvo i Vlada TK odmah na odgovarajući način uključe kako bi se navedena odluka poništila.

Pozivamo nadležne da odmah ponište ovu sramotnu odluku koja se može smatrati vrijeđanjem inteligencije studenata i da prestanu sa donošenjem odluka koje otežavaju ionako teške uvjete studiranja, kao i da se posvete i insistiraju na reformama obrazovnog sistema u TK, jer studenti i građani očekuju da se počnu baviti suštinom, a ne formom, kao što je to slučaj sa elektronskim prijavljivanjem ispita na Univerzitetu u Tuzli”, stoji u saopćenju Naše stranke TK.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.