Sarajevo

“Park” započeo praznično dekorisanje povodom Dana nezavisnosti BiH

kjkppark_prvimart

Bit će dekorisana pješačka zona ulice Ferhadija i dio ulice Maršala Tita od Spomen obilježja “Vječna vatra” do Trga djece Sarajeva. Montaža i radovi u ove dvije ulice trebali bi biti završeni u toku dana

Glavni grad Bosne i Hercegovine i ove godine bit će praznično okićen povodom 1. marta – Dana nezavisnosti BiH.

Kantonalno javno komunalno preduzeće ‘Park’ počelo je sa uređenjem ulica Sarajeva.

– Pretpraznična atmosfera povodom Dana nezavisnosti BiH već je prisutna na sarajevskim ulicama, a doprinose joj ekipe ‘Parka’ koje od jutros zastavicama naše zemlje uređuju ulice Ferhadija i Maršala Tita. Iz krana auto korpe ekipa preduzeća Park zadužena za dekorisanje sarajevakih ulica i trgova, na visini od desetak metara montira sajle na koje je nanizano oko 7.000 komada zastavica BiH – kazala je Feni stručna saradnica za informiranje KJKP “Park” Aldijana Hamza.

Prema njenim riječina, bit će dekorisana pješačka zona ulice Ferhadija i dio ulice Maršala Tita od Spomen obilježja “Vječna vatra” do Trga djece Sarajeva. Montaža i radovi u ove dvije ulice trebali bi biti završeni u toku dana.

– Nakon toga ekipe ‘Parka’ zastavama će urediti i preostali dio ulice Maršala Tita, u dijelu pored Velikog i Malog parka, te raskrsnicu kod Higijenskog zavoda. Na isti način i od Marijin dvora ulicom Zmaja od Bosne, zatim Bulevarom Meše Selimovića i Džemala Bijedića bit će postavljene državne zastave. Postavljanje će također biti izvršeno i montažom zastava u postolja na stubovima javne rasvjete, na svim većim raskrsnica, do naselja Stup – kazala je Hamza.

Dekorisanje povodom 1. marta podrazumijeva postavljanje zastava u postolja na stubove sa obje strane saobraćajnice, te će na ovaj način biti uređena glavna saobraćajnica od Marijin dvora do Stupa i od Stupa nazad do Skenderija. Bit će postavljeno više stotina zastava.

Praznično dekor krasit će sarajevske ulice od sutra i tokom prve sedmice marta, nakon čega će ih ekipa ‘Parka’ demontirati i ukloniti iz postolja.