Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Parlament BiH 10. decembra o odluci o smjeni kadrova DF-a

predstavnicki dom parlament psbih (19)

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH na sjednici zakazanoj za sutra neće razmatrati odluku predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića o smjeni kadrova Demokratske fronte u ministarskom vijeću, odlučio je Kolegij tog doma u proširenom sastavu.

– Pošto predlagač koji je preložio u petak tu tačku dnevnog reda nije prisutan, jer je predsjedavajući Vijeća ministara BiH na službenom putu u Kini, dogovoreno je da se po redovnoj proceduri ta tačka nađe na prvoj narednoj sjednici Predstavničkog doma, a to je 10. decembra – kazao je novinarima nakon sjednice proširenog Kolegija zamjenik predsjedavajuće Doma Mladen Bosić.

Po njegovim riječima, Kolegij u proširenom sastavu je utvrdio dnevni red za sutrašnju sjednicu koji je, kako je naveo, „prilično bogat“ s više od 80 tačaka.

Na novinarsko pitanje koji je stav Saveza za promjene o predloženoj smjeni kadrova iz DF-a u Vijeću ministara BiH, Bosić je odgovorio da nisu uopće razgovarali o tome.

– Očekujem da prije te tačke dnevnog reda još porazgovaramo s partnerima u skupštinskoj većini i da razjasnimo pojedine stvari. Ostao je naš stav, mi mislimo da je ministar iz DF-a dobro radio svoj posao, ali uvažavamo i zahtjeve većinskih partnera iz Federacije BiH i njihove interese, prije svega vezane za formiranje vlasti u Federaciji – kazao je Bosić.

Ponovio je da nisu o tome razgovarali, te da vjeruje da će do održavanja sjednice razgovarati.