Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Parlament BiH osudio napad na Vučića 11. jula

22/07/2015

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH je na današnjoj sjednici usvojio nekoliko zaključaka u vezi sa događajima za vrijeme komemoracije u Potočarima 11. jula ove godine, kada je napadnut srbijanski premijer Aleksandar Vučić.

Jednim od usvojenih zaključaka Predstavnički dom najoštrije osuđuje napad na predsjednika Vlade Republike Srbije Aleksandra Vučića koji se desio 11. jula u Potočarima.

Drugi zaključak je da „Predstavnički dom izražava duboko žaljenje zbog toga što je predsjednik Vlade Republike Srbije doveden u takvu situaciju i upućuje izvinjenje Vučiću, uz nadu da sve što se desilo neće izazvati posljedice na odnose dvije zemlje“.

– Predstavnički dom traži od svih nadležnih organa u BiH da hitno utvrde počinioce napada i odgovornost svih osoba u skladu sa njihovim nadležnostima – treći je usvojeni zaključak.

Iste zaključke je 15. jula usvojio i Dom naroda državnog parlamenta.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.