Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Klub Srba

Poslanici iz RS-a najavili da neće sutra doći na sjednicu Parlamenta BiH

predstavnicki dom psbih3 (1)

Uvjereni smo da je ta sjednica zakazana da bi produbila podjele i izazivala sukobe u BiH, uvlačeći nas u raspravu o sukobima u Ukrajini

Iz Kluba poslanika Srpski klub u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine upućeno je saopštenje za javnost u kojem kažu da neće doći na sutrašnju sjednicu, saopćeno je.

„U koordinaciji sa poslaničkim klubovima SNSD-a i SDS/PDP/DNS u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, odlučili smo da ne prisustvujemo za sutra zakazanoj 12. hitnoj sjednici Predstavničkog doma.

Uvjereni smo da je ta sjednica zakazana da bi produbila podjele i izazivala sukobe u BiH, uvlačeći nas u raspravu o sukobima u Ukrajini. Pored toga, Parlamentarna skupština BiH nije zadužena za spoljnu politiku, koja je Ustavom definisana kao nadležnost Predsjedništva BiH, čiji su članovi iz Federacije BiH juče odbili da raspravljaju o istoj temi na prijedlog srpskog člana Predsjedništva BiH.

Poslanici iz Republike Srpske posvećeni su očuvanju mira, očuvanju Dejtonskog sporazuma i ustavnih principa koji definišu jednaka prava tri naroda i dva entiteta.“, navodi se u saopštenju Kluba poslanika Srpski klub u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.