Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ratni zločini

Ruski agresor ubio dječaka u Ukrajini, poginula i žena koja je pokušala doći do njegovog tijela

djecak

Članovi porodice sada ne mogu doći ni do tijela Arsena ni do tijela njegove tete jer je to područje pod ruskom kontrolom

Ruske snage ubile su pedijatricu koja je pokušala doći do tijela svog 14-godišnjeg nećaka koji je poginuo nakon granatiranja.

Arsen (14) je izgubio život zbog povreda prouzročenih šrapnelom, saopćilo je ukrajinsko ministarstvo vanjskih poslova. Hitna služba zbog konstantnog raketiranja nije mogla pristupiti tom području i izvući njegovo tijelo iz ruševina, stoga je to učinila njegova teta Marina Kalabina.

Kalabina, doktorica koja je radila na Odjelu za dječju kardiologiju i kardiokirurgiju, vozila je tijelo nećaka u bolnicu u mjestu Kuhari u Kijevu kada su Rusi pucali u njeno vozilo, piše Evening Standard.

“Poginula je na licu mjesta”, saopćilo je ministarstvo zdravstva.

Članovi porodice sada ne mogu doći ni do tijela Arsena ni do tijela njegove tete jer je to područje pod ruskom kontrolom. Neimenovana pedijatrica navodno se vratila u Ukrajinu iz Poljske kako bi bila na prvoj liniji fronta.

“Danas su ruski teroristi oduzeli život doktorici – Marini Kalabini. To nisu ljudi, to su teroristi i to sigurno ne bi smjelo proći nekažnjeno! Nećemo vam oprostiti”, rekao je ukrajinski ministar zdravstva Viktor Ljaško.