Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

pobijedio virus

Paroh iz Konjica opisao kako je prebolio koronu: Jednu noć sam imao temperaturu

milan-buzanin

Bužanin je rekao da su sinoć dobili vijest da su izliječeni

Troje zaraženih virusom korona iz Konjica se oporavilo, što su potvrdila i dva testiranja, a među njima je i sveštenik Srpske pravoslavne crkve u ovom mjestu Milan Bužanin.

Bužanin je rekao da su sinoć dobili vijest da su izliječeni, prenosi agencija Srna.

“Danas je petnaesti dan kako smo u samoizolaciji, odnosno od kako smo saznali da je čovjek iz Čačka koji je bio na proslavi 70 godina ‘Igmana’ pozitivan. Odmah nakon prvog testiranja saznali smo da smo pozitivni. Nastavili smo život u izolaciji, pridržavajući se svih mjera koje su nam doktori iz Epidemiološke službe u Konjicu naložili. Evo nakon petnaest dana smo ponovo testirani i pokazalo se da smo negativni na korona virus. Nakon 48 sati test je ponovljen i opet je bio negativan što znači da smo izliječeni”, rekao je paroh Bužanin.

On je naveo da ni on, ni njegova porodica, koja je takođe bila u izolaciji, nisu imali nikakvih simptoma, te da je samo jedno veče imao blagu temperaturu 37,3, dok su ostali dani tekli sasvim normalno, uz čajeve i vitamine kako je i preporučeno.

“Dobra vijest iz svega ovoga je da je većina prvozaraženih u Konjicu već izliječena i da niko nije imao velike simptome. Plaši nas što se virus veoma brzo širi. Zato treba biti disciplinovan”, poručio je konjički paroh.

On je rekao da će Konjic prebroditi ove teške dane i da ne treba širiti paniku.

“Neki mediji su prikazali Konjic kao Vuhan. Nije to ni blizu toga. U Konjicu je aktivan jedan klaster koji se polako gasi i nadamo se da će sve biti dobro”, istakao je sveštenik Bužanin.

Širenje virusa korona u Konjicu je počelo nakon održavanja proslave 70 godina kompanije “Igman” 11. marta. Nekoliko dana nakon toga direktor “Slobode” iz Čačka javio je da je pozitivan na Kovid-19.

Sveštenik Bužanin i još trojica ljudi koji su bili s njim za stolom odmah su se testirali i pokazalo se prisustvo virusa.

Kompanija “Igman” je, nakon potvrde o prvim zaraženim, među kojima je bio i direktor ove kompanije, obustavila rad na 14 dana kako bi svi proveli potrebni period u samoizolaciji i zaštitili svoje sugrađane.

Virus korona u BiH je registrovan 5. marta, a u Konjicu su prvi slučajevi potvrđeni 19. marta.