Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

“Pauk” ove godine uklonio 43 nepropisno parkirana vozila u KS

pauk sarajevo333
Ilustracija

Pauk služba KJKP “Rad” d.o.o. Sarajevo, po nalogu Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, u tekućoj godini, zaključno s 31. oktobrom, izvršila je 43 uklanjanja nepropisno parkiranih vozila sa saobraćajnica, potvrđeno je Feni iz “Rada”.

– Cijena odvoženja nepropisno parkiranog automobila vozilima pauk službe je 100 KM, a na to se dodaje ležarina od 12 KM i doplatni nalog od MUP-a KS za nepropisno parkiranje koji se zakači na prednje vjetrobransko staklo – kazao je Feni portparol KJKP Rad Mirza Ramić.

Dodao je da se “aktiviranje pauk službe i uklanjanje nepropisno parkiranih vozila sa saobraćajnica vrši po nalogu MUP-a Kantona Sarajevo”.

– Najveći broj parking mjesta s kojim raspolaže KJKP “Rad”, a za koje ima dozvole izdate od Ministarstva saobraćaja KS, se nalaze u općinama Stari Grad i Centar, a najveća koncentracija saobraćaja je upravo u te dvije općine, samim tim i najveći broj prekršaja – kazao je Ramić.

KJKP “Rad” je do 31. oktobra postavilo i 759 blokada na točkove.

– Blokiranje točkova se vrši zbog neplaćanja usluge parkiranja. Kada korisnik ne izvrši plaćanje usluge parkiranja, postavljaju se blokade na točkove, na vozačeva vrata se stavlja obavijest da je postavljena blokada i da je kretanje onemogućeno i doplatni nalog koji je zakačen na prednje vjetrobransko staklo – pojasnio je Ramić.

Napomenuo je da kada korisnik zatekne blokade na svom vozilu dužan je da izvrši uplatu doplatnog naloga u prvoj pošti ili banci, pozove broj telefona 033/ 66 55 48 kako bi obavijestio “Rad” da je izvršio uplatu.

Kada ekipa stigne na lokaciju, prikaže se validna uplatnica, tada se uklanjanja blokada s točka i korisnik može nastaviti s vožnjom – poručili su iz preduzeća “Rad”.